{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glavašev nadređeni tvrdi da nije vidio privođenja, mučenja i ubojstva civila

F
29.5.2008. u 13:49
0
0
Glavašev nadređeni tvrdi da nije vidio privođenja, mučenja i ubojstva civila
0
Glavašev nadređeni tvrdi da nije vidio privođenja, mučenja i ubojstva civila
Bivši predsjednik Izvršnog vijeća Općine Osijek i zapovjednik općinskog Kriznog štaba Sreæko Lovrinčević izjavio je danas, svjedočeći u postupku protiv hrvatskog saborskog zastupnika Branimira Glavaša za ratne zločine u Osijeku 1991., da nije vidio ni čuo za privođenja, mučenja i ubojstva civila.
Lovrinčević je rekao da je svakodnevno 24 sata bio u Sekretarijatu za narodnu obranu i u zapovjedništvu obrambenih snaga Osijeka ali da nije primijetio nikakva mučenja i zlostavljanja ili zatvaranja u nekim od tih prostora.

"Da je tome bilo tako svakako bih to uočio", kazao je svjedok, dodavši kako "ne može prihvatiti ni vjerovati da su tamo dovođeni i mučeni pojedinci" te da je za to doznao tek kasnije.

Svjedok je rekao da je on bio nadređen Glavašu i da je odgovarao za sve što se tamo događalo. Dodao je da je njemu hijerarhijski bio nadređen tadašnji šef regionalnog Kriznog štaba, sada potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, kojega je morao obavještavati o svemu što je poduzimao.

Nakon Lovrinčića, svoj iskaz pred zagrebačkim Županijskim sudom trebao bi dati i Danijel Bogdanović koji je radio u Službi za zaštitu ustavnog poretka (SZUP).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: