Ivo Josipović
0

'Glas iz BiH vrijedi kao i moj u Zagrebu'

FENA
Ivo Josipović
Ivo Josipović
Kandidat SDP-a za predsjednika RH Ivo Josipović boraveći danas u Split izjavio je na konferenciji za novinare kako će otići u Bosnu i Hercegovinu (BiH) jer želi čuti što birači u njoj misle.

"Treba biti vrlo jasan, ljudi koji imaju hrvatsko državljanstvo u BiH imaju pravo glasati i njihov glas vrijedi jednako kao i moj glas u Zagrebu. Kao predsjednički kandidat vodit ću računa što ti birači misle i ja ću otići onamo i čuti", kazao je Josipović iznoseći svoje stajalište o BiH.

Pri tomu je rekao kako se mora voditi računa o cjelini, to jest da je Hrvatska država hrvatskog naroda ali i manjina koji žive u Hrvatskoj. "Želim i tu napraviti pomake, želim da Hrvatska bude dobar dom svim hrvatskim građanima", dodao je.

Bude li izabran za predsjednika, nastojat će oko svog Ureda okupiti "ono najbolje što Hrvatska ima" radi pomaganja izlasku Hrvatske iz krize.

"Ja želim kao predsjednik okupiti ljude koji znaju pomoći Vladi", kazao je Josipović ističući da se Hrvatska nalazi u dubokoj ekonomskoj krizi.

Josipović, koji je pravnik po struci, pri tomu je naglasio kako je za izlazak iz krize nužno oblikovati pravni okvir. "I u Americi, gdje se kriza rodila, za predsjednika je izabran pravnik, a ne ekonomista", dodao je.

Na upit hoće li njegov eventualni izbor za predsjednika predstavljati prekretnicu u sadašnjem vanjskopolitičkom zastoju Hrvatske, Josipović je kazao kako će dati sve od sebe da napravi prekretnicu u smislu uspješnosti, ali je siguran da neće biti promjena u pogledu vanjskopolitičkog cilja, a to je ulazak Hrvatske u EU.