|

Gaf tokom pjevanja "Lijepe naše" opustio hrvatske igrače

Gaf tokom pjevanja "Lijepe naše" opustio hrvatske igrače
0
S
Sarajevo-x.com
23.11.2007. u 10:45
0
komentara
0

dijeljenja
Gaf tokom pjevanja "Lijepe naše" opustio hrvatske igrače Foto: Ananova.com
Britanski pjevač Tony Henry koji je pjevao hrvatsku himnu prije početka utakmice sa Engleskom, pogrešno je izgovorio riječi što je igrače nasmijalo i opustilo pred meč u kojem su i pobijedili. Navijači hrvatske nogometne reprezentacije pozvali su Henryja da im se pridruži i na ostalim utakmicama koje predstoje.
Pogrešan izgovor riječi hrvatske himne opustio je hrvatske nogometaše prije utakmice u kojoj su Englesku pobijedili sa 3:2, piše Ananova.

Naime, britanski pjevač Tony Henry koji je pjevao hrvatsku himnu "Lijepa naša" prije meča Engleska-Hrvatska, pogrešno je izgovorio jedan dio pjesme. Umjesto teksta "mila kuda si planina" Henry je izgovorio "mila kura si planina", asocirajući pri tome hrvatske nogometaše na muški spolni organ.

Hrvatski reprezentativci Vedran Čorluka i Luka Modrič su se nakon toga samo zgledali počeli smijuljiti, a isto su uradili i drugi igrači.

Nakon toga, na website-u hrvatskih navijača, osvanuo je poziv Tonyju Henryju da im se pridruži i na predstojećim utakmicama - kao hrvatska maskota.

Mate Prlić, novinar "Torcide" je izjavio kako bi bilo dobro imati Henryja u redovima navijača kada Hrvatska bude igrala na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

"Očigledno da je svojim gafom opustio igrače što je dobitna kombinacija. Zašto ga onda ne pozvati da nam se pridruži na sljedeće utakmice Euro 2008?", izjavio je Prlić.

Pogledajte video kako je Tony Henry otpjevao hrvatsku himnu

Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.