Saslušani svjedoci nesreće
0

Gačo i Rebrenović ostaju u pritvoru, Todorović na slobodi

SRNA
Državljani BiH Ismet Gačo i Mile Rebrinović ostaju u pritvoru u Užicu, nakon što su saslušani svjedoci nesreće koja se dogodila na auto-trci na Tari, dok je Živadin Todorović iz Zemuna danas pušten, rečeno je Srni u užičkom sudu.

Portparol ovog suda Aleksandar Nikolić rekao je da se u slučaju Ismeta Gača iz Sarajeva i Mileta Rebrinovića iz Bijeljine istraga nastavlja i da za njih još važi rješenje o tridesetodnevnom pritvoru, koji ističe 19. septembra.

"Nakon tog datuma ponovo će biti odlučivano o njihovom pritvoru", rekao je Nikolić, navodeći da su državljani BiH još u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva, s obzirom da su strani državljani.

On je naveo da je sud, nakon što je saslušao svjedoke, odlučio da danas ukine pritvor jednom okrivljenom - Živadinu Todoroviću iz Zemuna, i naložio da se on odmah pusti na slobodu.

"Todorović je pušten, jer više ne postoji opasnost od uticaja na okrivljene i svedoke", rekao je Nikolić.

Prošle sedmice završeno je saslušanje svjedoka i očevidaca u istrazi o nesreći na auto-trci na Tari, kada je troje ljudi poginulo.

Istraga zbog nesreće se vodi protiv tri člana Organizaciog odbora, među kojima su i dvojica državljana BiH - direktor trke Ismet Gačo iz Sarajeva i član sportske komisije Mile Rebrinović iz Bijeljine, dok je treći član pomoćnik direktor za bezbjednost Živadin Todorović iz Zemuna. Njima je 22. augusta određen pritvor do mjesec dana.

Direktor trke Ismet Gačo (56) iz Sarajeva, član sportske komisije Mile Rebrinović (56) iz Bijeljine i državljanin Srbije Živadin T. (66) osumnjičeni su za krivično djelo protiv opće bezbjednosti, zbog nesreće tokom Međunarodne brdske trke "Tara 2012" 19. augusta kada je vozač Branimir Simić (33) iz Bijeljine izgubio kontrolu nad vozilom, uletio u publiku i povrijedio četvoro gledalaca, od kojih je troje podleglo povredama.