|

Fuele pozvao RH i Sloveniju da riješe pitanje Ljubljanske banke

Fuele pozvao RH i Sloveniju da riješe pitanje Ljubljanske banke
0
F
FENA
14.1.2013. u 20:01
5
komentara
0

dijeljenja
Fuele pozvao RH i Sloveniju da riješe pitanje Ljubljanske banke Stefan Fuele
Povjernik za proširenje EU Stefan Fuele zatražio je u ponedjeljak od Hrvatske i Slovenije da intenziviraju napore kako bi pronašli uzajamno prihvatljivo rješenje za Ljubljansku banku što je moguće prije.
Povjerenik Fuele je nakon sastanka s potpredsjednicom hrvatske Vlade i ministricom vanjskih i evropskih poslova Vesnom Pusić objavio saopćenje u kojem je pozdravio napredak ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora u zemljama članicama.

"On je sa zadovoljstvom primio na znanje da je ratifikacija pristupnog ugovora u zemljama članicama uznapredovala. On je također zatražio pojačane napore od Hrvatske i Slovenije kako bi se pronašlo uzajamno prihvatljivo rješenje za pitanje Ljubljanske banke što je moguće prije", kaže se u saopćenju.

Ministrica Pusić je u ponedjeljak u Bruxellesu razgovarala s nekoliko povjerenika Evropske komisije - s visokom predstavnicom za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, s povjerenikom za međuinstitucionalne odnose i administraciju Marošom Šefčovičem, za proširenje Štefanom Fueleom i za tržišno takmičenje Joaquinom Almuniom. Na tim sastancima se razgovaralo o o dovršavanju preostalih zadaća Hrvatske u sklopu priprema za članstvo i završnog izvještaja o pretpristupnom monitoringu koje će Komisija objaviti u martu.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...