|

Francuska: Ograničena prodaja benzina tokom Nove godine

Francuska: Ograničena prodaja benzina tokom Nove godine
0
F
FENA
29.12.2011. u 17:04
0
komentara
0

dijeljenja
Francuska: Ograničena prodaja benzina tokom Nove godine Foto: AFP
Francuska ograničava prodaju benzina i drugih goriva tokom novogodišnje noći kako bi spriječila tradicionalno paljenje na stotine automobila, saopćila je policija.
Mladi u uglavnom siromašnim predgrađima francuskih gradova pale na stotine automobila tokom novogodišnje noći od ranih '90-ih godina , takmičeći se s mladima iz drugih kvartova u nanošenju štete, prenosi u četvrtak AFP.

Policija je prošle godine saopćila da više neće objavljivati podatke o broju zapaljenih vozila, kako bi okončala "nadmetanje i rangiranje" raznih grupa sa spaljivanjem više od 1.000 vozila svake godine.

Francuski ministar unutarnjih poslova Klod Gean pozvao je snage sigurnosti na mobilizaciju i najveći oprez povodom proslave Nove godine u subotu, kao i na preduzimanje svih potrebnih mjera, uključujući i "ograničenje prodaje benzina na malo".

U Parizu, gdje se očekuje masovno okupljanje na Jelisejskim poljima, policija je zabranila prodaju "domaćeg goriva" od srijede do ponedjeljka, kao i prodaju alkohola u okolini Jelisejskih polja tokom novogodišnje noći, dodao je AFP.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.