{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fotografija Karadžića nije snimljena u pritvorskoj jedinici suda

F
31.7.2008. u 17:37
0
0
Fotografija Karadžića nije snimljena u pritvorskoj jedinici suda
0
Fotografija Karadžića nije snimljena u pritvorskoj jedinici suda
Fotografija haškog optuženika Radovana Karadžića objavljena u "Blicu", nije snimljena u prostorijama za koje su bili nadležni pripadnici službe osiguranja Okružnog zatvora u Beogradu, saopćila je danas Uprava Ministarstva pravde za izvršenje zavodskih sankcija.
"Na osnovu detaljnih provjera Uprave za izvršenje zavodskih sankcija, kao i izjava neposredno odgovornih stražara, utvrđeno je da fotografija Radovana Karadžića, koja je objavljena u današnjem izdanju dnevnog lista "Blic", nije snimljena u prostorijama za koje su bili nadležni pripadnici službe osiguranja Okružnog zatvora u Beogradu", navedeno je u saopćenju.

Uprava je u saopćenju navela da je u dopisima suda, koji su upućeni Okružnom zatvoru u Beogradu, u dva navrata konstatirano da prilikom razgovora u kancelariji tužioca nije bio prisutan niko od radnika posebne pritvorske jedinice, što je i u skladu sa zakonskom procedurom, prenio je Tanjug.

Bivši predsjednik Republike Srpske i jedan od najtraženijih haških bjegunaca Radovan Karadžić uhapšen je u Beogradu posle 13 godina skrivanja.

On je 30. jula u ranim jutarnjim satima prebačen u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala, a od momenta hapšenja pa do prebacivanja u Haag nalazio se u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda. Danas se prvi put pojavio pred tribunalom.

Haško tužilaštvo Karadžića tereti za genocid, umiješanost u genocid, likvidacije, ubistva, kažnjavanja, deportaciju, nehumane akte i ostale zločine počinjene prema Bošnjacima, Hrvatima i ostalim civilima - nesrbima u Bosni i Hercegovini tokom proteklog rata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: