Bili naoružani
11

Filmska pljačka u zagrebačkom City Centru, ukradeni satovi milionske vrijednosti

Klix.ba
Policija je objavila detalje filmske pljačke koja se jutros desila u zagrebačkom City Centru West iz kojeg su odneseni satovi vrijedni nekoliko miliona kuna.

Policija je saopćila kako su dvojica i dalje nepoznatih počinitelja, koji su bili maskirani, počinila razbojništvo u jednoj trgovini u City Centru West na zagrebačkom Jankomiru te otuđila satove u vrijednosti od nekoliko miliona kuna.

U trgovini se u vrijeme pljačke nalazila 39-godišnja zaposlenica, dok su 37-godišnjeg zaštitara pljačkaši srušili skuterom kojim su pobjegli. Sa sobom su imali i vatreno oružje. Niko nije povrijeđen, kažu u policiji, prenosi Dnevnik.hr,

Svjedokinja pljačke, prodavačica u trgovini do opljačkane, ispričala je kako je sve izgledalo.

"Taman sam otvarala kasu i vidjela kako ljudi bježe i da neka žena vrišti", opisala je. Kad je izašla vidjeti šta se događa, uslijedio je šok. Dočekao ju je muškarac s pištoljem u ruci uperenim ravno u nju. Kad vidite da čovjek maše pištoljem na vas s metar udaljenosti, nije vam svejedno", rekla je potresena prodavačica dodavši da je isti taj muškarac s pištoljem zapravo čuvao stražu drugom pljačkašu, koji je čekićem razbijao staklene police sa satovima i uzimao sve što je stigao.