{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Fašisti iz pokreta "Naši" spalili zastavu Vojvodine

S
SRNA
26.3.2012. u 15:54
0
5
Fašisti iz pokreta "Naši" spalili zastavu Vojvodine
0
Fašisti iz pokreta "Naši" spalili zastavu Vojvodine
Aktivisti fašističkog Srpskog narodnog pokreta "Naši" (SNP) iz Zrenjanina danas su tačno u podne zapalili zastavu Vojvodine u znak protesta zbog zahtjeva vojvođanskih autonomaša da pokrajina postane federalna jedinica u sastavu takozvane "savezne republike Srbije".
"Činom paljenja takozvane vojvođanske zastave jasno smo dali do znanja kakav je stav srpskog naroda na predlog autonomaša o stvaranju republike Vojvodine. Pozivamo građane Vojvodine da se odupru separatističkim težnjama i masovno uključe u uništavanje antiustavnih simbola pokrajine", saopšteno je iz Informativne službe "Naši".

Snimak paljenja zastave Vojvodine "Naši" su postavili na YouTube.

Kopredsjednici Četvrte vojvođanske konvencije Živan Berisavljević i Đorđe Subotić zatražili su danas u Novom Sadu da bude ustanovljen novi "istorijski dogovor" između Srbije i Vojvodine prema kojem bi sjeverna srpska pokrajina postala federalna jedinica sa statusom republike u okviru "savezne republike Srbije".

Ideju o federalnoj Vojvodini u okviru federalne Srbije lansiralo je nekoliko vojvođanskih nevladinih organizacija, među kojim i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), a od većih političkih stranaka za novi "istorijski dogovor" jedino se izjasnio Savez vojvođanskih Mađara (SVM).


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: