Crna Gora
0

Facebook-protesti traže smjenu vlasti

FENA
Podgorica (Foto: Arhiv)
Podgorica (Foto: Arhiv)
U Podgorici se u ponedjeljak nekoliko stotina demonstranata organiziranih preko Facebooka okupilo ispred zgrade crnogorskog parlamenta i pod geslom "Uličnim protestima protiv mafije" pozvali crnogorsku vlast da podnese ostavku.

Demonstranti su najavili da će ova protestna okupljanja nastaviti do smjene vlasti mirnim i civiliziranim putem, organiziranjem prvih poštenih i demokratskih izbora.

"Ovo je prvi u nizu protest i nadam se da ćemo mirnim, civiliziranim i demokratskim protestima doći do smjene vlasti na prvim poštenim, demokratskim i poštenim izborima bez mafije i Đukanovićevih tajkuna", rekao je Robert Velašević, čelnik nevladine organizacije Libertas, koja je na Facebooku okupila više od 2.000 “prijatelja”.

Prekidan povicima "lopovi, lopovi" i "ostavke, ostavke" Velašević je kazao da građani se građani trebaju osjećati slobodno jer "nismo gori narod od Egipćana, Tunižana i Libijaca koji traže demokraciju", te da je došlo vrijeme da se "narod pita".

Velašević je ustvrdio da to nije politički skup, da je okupio građane svih vjera i nacija koji žele život dostojan čovjeka i "koji su protiv onih koji su pokrali Crnu Goru". On je pozvao premijera Igora Lukšića da im se pridruži.

Današnjem skupu "fejsbukovaca" samoinicijativno se pridružilo i nekoliko čelnika crnogorske opozicije.