{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EULEX će otvoriti ured u Beogradu

F
15.12.2008. u 13:53
0
0
EULEX će otvoriti ured u Beogradu
0
EULEX će otvoriti ured u Beogradu
Foto: Reuters
Voditelj misije EULEX-a na Kosovu, bivši zapovjednik KFOR-a francuski general Yves de Kermabon, najavio je da će uskoro u Beogradu biti otvoren ured te misije Europske unije, objavili su u ponedjeljak prištinski elektronski mediji.
"Potrebne su nam veze sa svim zemljama u okolini kako bismo mogli raditi zajedno i šire od Kosova, u saradnji s misijama poput Europola, Interpola i ostalih", rekao je Kermabon novinarima u Peći.

Kermabon je kazao kako je misija EULEX-a, koja trenutno ima 1.400 pripadnika a do kraja njezina raspoređivanja imat će gotovo 1.900 pripadnika, policajaca, sudaca, tužitelja i carinika, zadužena za pomoć u ostvarivanju vladavine prava, što je posebice važno kada je riječ o manjinskim zajednicama.

Voditelj misije EULEX-a je najavio da će ta misija raditi na rasvjetljavanju svih neriješenih kaznenih djela na Kosovu.

Unatoč strahovanjima koja su na Kosovu pratila raspoređivanje misije EULEX-a, koja je službeno s radom počela 9. decembra, prva sedmicau aktivnosti izazvala je oprezni optimizam kod nositelja političkih funkcija na Kosovu. Glasnogovornik kosovske vlade Memli Krasniqi izjavio je da je početak funkcioniranja EULEX-a dobar, a prištinski dnevnici na albanskom slažu se u ocjeni da su, iako nije potpuno određen zakonski okvir djelovanja misije, prvi znaci njenog djelovanja pozitivni.

Uspostavu misije EU za policiju i pravosuđe i na sjeveru Kosova vlasti u Prištini ocjenjuju važnim naporom za uspostavu kosovskog zakona i reda u tom dijelu zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: