Prijateljska podrška
69

Erdogan nazvao Vučića: Saradnja od presudnog značaja za zaustavljanje zaraze

SRNA
Aleksandar Vučić (Foto: R. D./Klix.ba)
Aleksandar Vučić (Foto: R. D./Klix.ba)
Predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Turske Recep Tayyip Erdogan saglasili su se prilikom telefonskog razgovora da je saradnja među državama od presudnog značaja za uspješno suprotstavljanje širenju virusa korona u svijetu.

Vučić je zahvalio Erdoganu za prijateljsku podršku i konkretnu pomoć u zaštitnoj opremi koju je Ankara prije dva dana poslala Beogradu, naglasivši da je ona simbol razumijevanja i prijateljstva dvije zemlje, posebno kad se zna da Turska ima više od 40.000 zaraženih.

Erdogan je naveo da je pozivom želio da iskaže podršku predsjedniku Vučiću i građanima Srbije u borbi protiv virusa korone, saopšteno je iz press službe predsjednika Srbije.

Dvojica predsjednika su izrazila žaljenje zbog žrtava epidemije u Srbiji i u Turskoj, kao i nadu da će preduzete odgovorne mjere predostrožnosti doprinijeti da gubitak ljudskih života bude što manji, a da će ekonomske mjere uticati na to da dvije zemlje ispune svoje planove za budućnost.

Predsjednici su se dogovorili da se po okončanju pandemije sastanu i nastave razgovore o srpsko-turskoj ekonomskoj, kao i saradnji u drugim oblastima.