|

Emina Hadžić kandidatkinja slovenske partije na izborima za EP

Emina Hadžić kandidatkinja slovenske partije na izborima za EP
11
F
FENA
8.5.2014. u 12:10
31
komentara
11

dijeljenja
Emina Hadžić, porijeklom iz Prnjavora, kandidatkinja je slovenske političke stranke Državljanska lista na predstojećim izborima za Evropski parlament.
Rođena je 1980. godine u Ljubljani, a njeni roditelji, porijeklom iz Prnjavora, u Sloveniji žive i rade od 1975. godine.

Hadžić je direktorica uspješne međunarodne humanitarne organizacije Zavod Krog iz Slovenije, osnovane 2008. godine. Ovaj zavod djeluje u oblasti ljudskih prava, humanitarnog rada, razvojne saradnje, međukulturnog dijaloga, volontiranja, obrazovanja i kulture.

"Mene je nominirala politička stranka Državljanska lista, a oni su prepoznali moj rad u okviru uspješne međunarodne humanitarne organizacije Zavod Krog gdje sam na dužnosti direktora od 2008. Za to vrijeme uradila sam niz značajnih projekata u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Afganistanu, Crnoj Gori i Kosovu", kaže Hadžić.

Prema informaciji Svjetskog saveza dijaspore BiH, zbog uspješnog rada na području ljudskih prava, humanitarnog rada, razvojne saradnje, međukulturnog dijaloga, volontiranja u Sloveniji i u svijetu, dobila je brojna priznanja, a časopis Manager+ je 2012. godine izabrao za najuspješniju Slovenku.

Emina Hadžić je također sa svojim timom u Ljubljani u maju 2009. godine organizirala manifestaciju povodom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici 11. jula da bi skrenula pažnju šire javnost na ovaj genocid i na sve žrtve zločina za vrijeme rata u BiH.

Za ulazak u politiku odlučila se jer je svjesna da politika utiče na živote ljudi, a želi, kaže, pozitivno uticati na politiku u domaćoj zemlji i u Evropskoj uniji.

"Ako prođem na izborima, osim slovenskih interesa, sigurno ću naći načina da pomognem Bosni i Hercegovini da se uključi u evropske integracije, a naravno štitit ću i interese svih građana EU", poručila je.

S obzirom na to da u Sloveniji živi više od 200.000 ljudi koji imaju bh. korijene, nada se da će proći na ovim izborima i ući u Evropski parlament.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...