|

Elma Đušinac saslušana u policiji u Kosovskoj Mitrovici

Elma Đušinac saslušana u policiji u Kosovskoj Mitrovici
0
S
SRNA
29.12.2015. u 20:11
23
komentara
0

dijeljenja
Elma Đušinac saslušana u policiji u Kosovskoj Mitrovici
Elma Đušinac, koja je u BiH osumnjičena za povezanost sa terorizmom, privedena je danas na administrativnom prelaz Brnjak, na putu Novi Pazar - Zubin Potok, rečeno je Srni u Kosovskoj policiji.
Ona je oko 14 sati zaustavljena na preijlazu, odakle je sprovedena u policijsku stanicu u južnoj Kosovskoj Mitrovici, navode u policiji.

U Kosovskoj policiji kažu da će Elma Đušinac biti naknadno ispitana pošto je "poslije hapšenja preživjela traume".

Elma Đušinac, porijeklom iz Bošnjačke mahale u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, uhapšena je 25. novembra u Kalesiji u BiH zbog sumnje u povezanost sa terorizmom, te da je predstavljala moguću prijetnju.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su je zajedno sa suprugom Enesom Mešićem koji je nedugo poslije hapšenja puštena na slobodu. On je bio u grupi lica koja su privedena 3. septembra 2014. u policijskoj akciji kodnog naziva "Damask", a koja se dovode u vezu sa terorizmom.

Elma Đušinac je 22. decembra deportovana u Srbiju i izrečena joj je mjera protjerivanja sa zabranom ulaska u BiH u periodu od pet godina jer je proglašena prijetnjom po nacionalnu bezbjednost.

Ona je potom sedam dana boravila u Novom Pazaru. Danas je sa ocem krenula za Kosovsku Mitrovicu, gdje im je porodična kuća.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...