{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eksplozije u Osijeku: Zapalio se terminal i distributivni centar Crodux plina u Hrvatskoj

5.7.2014. u 08:50
0
3
Eksplozije u Osijeku: Zapalio se terminal i distributivni centar Crodux plina u Hrvatskoj
0
Eksplozije u Osijeku: Zapalio se terminal i distributivni centar Crodux plina u Hrvatskoj
Foto: 24sata.hr
Tokom noći zapalio se terminal i distributivni centar Crodux plina u privrednoj zoni Antunovac u Osijeku. Požar je uzrokovao niz eksplozija plinskih boca i punih tankera.
Niz jakih eksplozija te veliki požar protekle noći probudili su i uznemirili cijeli Osijek i okolicu. Eksplozije su bile veoma nalik eksplozijama vojnih granata što je Osječane podsjetilo na rat i zbog čega su u velikom broju zvali službu 112 kako bi saznali o čemu se radi, objavio je 24sata.hr.

Detonacije su započele u 3 sata u noći i, jedna za drugom, trajale sve do 3:30 sati, a dolazile su iz smjera Antunovca, nedaleko Osijeka.

Prema informacijama Vatrogasnog centra Osijek zapalio se terminal i distributivni centar Crodux plina smješten u privrednoj zoni Antunovac između Brijesta i Antunovca. Požar je uzrokovao niz eksplozija uskladištenih punih plinskih boca, ali i punih tankera s plinom obzirom da je distributivni centar opremljen s nadzemnim spremnicima od 170 kubika plina.

Eksplodirala je i punionica za domaćinstvo, maloprodaja te jedinica transporta s vozilima za prijevoz autoplina i plina za domaćinstvo. Prilazna cesta privrednoj zoni u kojoj se nalaze i drugi poslovni subjekti bila je zatvorena do jutra, dokle god nije prošla opasnost od novih eksplozija.

Prema prvim informacijama povrijeđenih nema.

Snimak eksplozija načinio je Dalibor Bauernfrajnd.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: