Regija
0

Eksplozije u Osijeku: Zapalio se terminal i distributivni centar Crodux plina u Hrvatskoj

Klix.ba
Foto: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr
Tokom noći zapalio se terminal i distributivni centar Crodux plina u privrednoj zoni Antunovac u Osijeku. Požar je uzrokovao niz eksplozija plinskih boca i punih tankera.

Niz jakih eksplozija te veliki požar protekle noći probudili su i uznemirili cijeli Osijek i okolicu. Eksplozije su bile veoma nalik eksplozijama vojnih granata što je Osječane podsjetilo na rat i zbog čega su u velikom broju zvali službu 112 kako bi saznali o čemu se radi, objavio je 24sata.hr.

Detonacije su započele u 3 sata u noći i, jedna za drugom, trajale sve do 3:30 sati, a dolazile su iz smjera Antunovca, nedaleko Osijeka.

Prema informacijama Vatrogasnog centra Osijek zapalio se terminal i distributivni centar Crodux plina smješten u privrednoj zoni Antunovac između Brijesta i Antunovca. Požar je uzrokovao niz eksplozija uskladištenih punih plinskih boca, ali i punih tankera s plinom obzirom da je distributivni centar opremljen s nadzemnim spremnicima od 170 kubika plina.

Eksplodirala je i punionica za domaćinstvo, maloprodaja te jedinica transporta s vozilima za prijevoz autoplina i plina za domaćinstvo. Prilazna cesta privrednoj zoni u kojoj se nalaze i drugi poslovni subjekti bila je zatvorena do jutra, dokle god nije prošla opasnost od novih eksplozija.

Prema prvim informacijama povrijeđenih nema.

Snimak eksplozija načinio je Dalibor Bauernfrajnd.