|

Dvojica mladića iz BiH optužena za pokušaj ubistva hrvatskih policajaca

Dvojica mladića iz BiH optužena za pokušaj ubistva hrvatskih policajaca
0
F
FENA
25.11.2014. u 14:25
65
komentara
0

dijeljenja
Dvojica mladića iz BiH optužena za pokušaj ubistva hrvatskih policajaca Foto: Pixsell
Zbog pokušaja ubistva hrvatskih policajaca kazneno je prijavljen 23-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je zajedno s 25-godišnjakom prešao iz BiH u Hrvatsku radi krađe drva, a kako su uspjeli pobjeći, kaznene prijave je hrvatska policija predala pravosudnim tijelima BiH, koji će nastaviti postupak.
Obojica su prijavljeni i za pokušaj krađe, a kriminalističko istraživanje proveli su djelatnici Policijske uprave sisačko-moslavačke u saradnji s policijom Unsko-sanskog kantona Federacije BiH, saopćila je u utorak sisačko-moslavačka policija.

Utvrđeno je da su osumnjičeni 6. juna u šumi nedaleko od mjesta Majdan u pograničnoj općina Dvor traktorima nezakonito prešli državnu granicu u namjeri krađe i odvoza stabala koja su krajem juna posjekli i pripremili za odvoz.

Zatekli su ih policijski službenici te je 25-godišnjak pobjegao preko minski sumnjivog područja, dok se 23-godišnjak traktorom dao u bijeg. Kada su ga policajci sustigli i pokušali zaustaviti, on je traktorom krenuo prema njima, namjeravajući ih pregaziti, ali je potom pobjegao na područje susjedne države, navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (65)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...