Bez opreme
61

Dvoje potpuno golih Francuza penjalo se na stijenu u Splitu

S.H.P.
Foto: čitatelj/24sata.hr
Foto: čitatelj/24sata.hr
Splićanin koji živi na ulazu u Split snimio je dvoje golih Francuza kako se penju na stijenu. Nisu imali nikakvu opremu za penjanje. Prizor je šokirao Splićanina koji je Francuzima zamalo nazvao Hrvatsku gorsku službu za spašavanje.

Inače u podnožju ove stijene fotografiraju se turisti, no ovi su se ipak odlučili za nešto ekstremniji alpinistički pothvat, piše 24sata.hr.

Šokirani Splićanin koji je i fotografisao ovaj prizor kazao je da je noć prije padala kiša, te da su stijene bile klizave. Kada je počeo da viče, Francuzi su počeli silaziti.

Procjenjuje da Francuzi imaju oko 20 godina. Splićanin je kazao da se svega nagledao zadnjih nekoliko godina otkad je u gradu pod Marjanom festival elektronske muzike, popularna Ultra.

Iako stijene nisu blizu mjesta održavanja samog festivala, očito nisu niti dovoljno daleko. Mještani ovog dijela grada kažu da su se nagledali izbezumljenih djevojaka i mladića, razrogačenih bi očiju bauljali ulicama dok su oni svježi i naspavani rano ujutro kretali na kupanje.

Foto: čitatelj/24sata.hr
Foto: čitatelj/24sata.hr

Pa iako su se Splićani pripremili za ovakve prizore, ističu da uz “tupa-tapa” muziku po glavi i sve ostalo što neki prakticiraju, uvijek su moguća iznenađenja. Pravi je primjer "veranje" mladih Francuza.

"Baš sam se prepao kad sam ih vidio što rade. Dobro da su se nekako osvijestili i sami se spustili. Teško da su bili baš normalni. Stvarno mi je teško procijeniti na čemu su bili ili na čemu nisu, ali za takav eksibicionizam treba, kako se ono kaže, treće oko. Ako me razumijete", rekao je šokirani očevidac u nadi da će ovaj incident biti jedini ove godine.