Regija
0

Dva mladića s Kosova uhapšena zbog silovanja djevojčica

FENA
Dva mladića sa Kosova uhapšena su u Ulcinju, zbog sumnje da su silovali dvije djevojčice, državljanke Njemačke, odnosno Poljske, saopćila je danas crnogorska policija.

Uprava policije Crne Gore je navela da su uhapšeni S. B. (20) iz Prištine i N. B. (33) iz Kosova Polja, zbog sumnje da su na štetu dvije maloljetne djevojčice počinili krivična djela protiv polne slobode.

Osnovano se sumnja da je N. B, na štetu 13-godišnje djevojčice iz Njemačke počinio krivično djelo silovanje, dok se S. B. tereti da je na štetu 14-godišnje djevojčice iz Poljske počinio krivično djelo navođenje maloljetnog lica da prisustvuje vršenju krivičnih djela protiv polne slobode, saopćila je crnogorska policija.

Djevojčice su boravile u Ulcinju u okviru ljetne škole. Na osnovu policijskih aktivnosti, sumnja se da su N. B. i S. B. dvije djevojčice upoznali na Maloj plaži u Ulcinju, nakon čega su ih prvo odveli u jedan noćni klub, a potom u iznajmljenu sobu u naselju Đerane, gdje su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret, navodi se u saopćenju.

Policija je navela da su N. B. i S. B. nakon toga pokušali da napuste Crnu Goru, ali su uhapšeni na graničnom prelazu Sukobin-Murićani.

Osumnjičeni N. B. i S. B. su, uz krivičnu prijavu, predati nadležnom tužiocu, saopćila je crnogorska policija.