Regija
0

Dubrovnik ima ponudu za stanovništvo svih platežnih moći

FENA
Sa današnje prezentacije (Foto: FENA)
Sa današnje prezentacije (Foto: FENA)
Predstavnici Grada Dubrovnika i dubrovačke Turističke zajednice predstavili su danas u Sarajevu zimsku turističku ponudu toga grada s naglaskom na božićni program i doček Nove godine.

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika Milan Perić kazao je da u toj ponudi ima za svakog ponešto.

Pritom je naglasio i mogućnost noćenja u privatnom smještaju u Dubrovniku, za koji kaže da po kvalitetu i udobnosti ne zaostaje od hotelskog, a po cijenama je prilagođen svačijim mogućnostima.

Kao osnovni cilj današnje prezentacije istaknuo je uspostavljanje još kvalitetnije suradnje Sarajeva, odnosno BiH i Dubrovnika u turizmu i drugim oblastima te dodao značaj te suradnje i s ostalim državama u regiji.

Grad Dubrovnik raspolaže s 13.500 registriranih ležaja u privatnom smještaju, a danas je istaknuto da se radi o kapacitetima visoke kvalitete.

Videozapisom predstavljeni su turistički sadržaji Dubrovnika u periodu koji slijedi. Istaknut je božićni sajam koji se održava u decembru i početkom januara, tradicionalni koncert folklornog ansambla Linđo te organizirani doček Nove godine.

Kako kažu turistički djelatnici, gosti iz BiH rado se odlučuju za posjetu i noćenje u Dubrovniku, a podjednako odsjedaju u hotelskom i privatnom smještaju.

Grad Dubrovnik je dio UNESCO-ovog popisa svjetske baštine, a ove godine proglašen je i šampionom hrvatskog turizma.