Pokušaj silovanja
61

Državljanin BiH zatočio i seksualno napastvovao maloljetnicu na jadranskom otoku

A. D.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Nakon što joj je obećao dobar posao i primanja u svom restoranu u Austriji, 57-godišnji državljanin Hrvatske i BiH djevojku (16) umjesto prema Austriji, poveo je na jedan otok u Dalmaciji gdje je zatočio i seksualno napastvovao, te je pokušao silovati.

On je priveden sudiji Županijskog suda u Zadru uz krivičnu prijavu za bludne radnje i trgovinu ljudima. Trenutno se nalazi u pritvoru

Govorio joj je da će u Austriji, gdje on živi, bolje zarađivati nego kod kuće u Bosni i Hercegovini, ili Hrvatskoj, da će raditi u njegovu restoranu, gdje radi i njegova kćerka, da će upoznati druge djevojke, da će joj biti zabavno, a pogotovo u slobodno vrijeme.

Uvjeravao ju je da će dnevno zarađivati između 35 i 40 eura, a poslije, ako se pokaže vrijednom, dobit će veću odgovornost i veća primanja.

Po dolasku u Dalmaciju, 57-godišnjak je 16-godišnjakinju zaključao u sobu u apartmanu, a kasnije joj ulazio u sobu i dirao je, piše Slobodna Dalmacija.

Njen vrisak čula je komšinica koja je došla na vrata apartmana, a nakon što ih je otvorio 57-godišnjak, djevojka se provukla kroz vrata i pobjegla. Za djela koja mu se stavljaju na teret mogao bi dobiti kaznu zatvora od tri do 15 godina.