Bjelovar
0

Državljanin BiH uhapšen zbog 94 provale i krađe

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policijski službenici Policijske postaje u Bjelovaru dovršili su kriminalističku obradu nad 59-godišnjim državljaninom BiH zbog osnovane sumnje da je počinio 94 provale i teške krađe na području bjelovarsko-bilogorske i koprivničko-križevačke policijske uprave.

Nakon dojave jedne mještanke, policija ga je uhapsila u nedjelju u Malom Trojstvu u Općini Velikom Trojstvu u kući u kojoj nitko ne stanuje i u koju je provalio.

Kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je od 4. novembra 2008. do trenutka hapšenja počinio ukupno 94 kažnjiva djela.

Na područjima policijskih stanica u Daruvaru, Grubišnu Polju i Bjelovaru provalio je u ukupno 52 vikendice, 13 kuća, dvije osnovne škole i jedan ugostiteljski objekt, a na području susjedne koprivničko-križevačke Policijske uprave u 26 objekata - u pet kuća, jedan kiosk, općinsku zgradu, a ostale se provale odnose na vikendice.

Iz 34 objekta je ukrao razne namirnice, alkoholna pića, cigarete, novac i drugu robu ukupne vrijednosti od oko 10.000 kuna, a iz 60 objekata nije uzeo ništa.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičenik je s posebnim izvještajem doveden istražnoj sutkinji Županijskog suda u Bjelovaru, koja mu je nakon saslušanja odredila zadržavanje od 48 sati.