Slavonski Brod
0

Državljanin BiH pokušao krijumčariti ukradena vozila

FENA
Hrvatska policija je onemogućila pokušaj krijumčarenja dvaju osobnih automobila visoke klase ukradenih u Švicarskoj u Bosnu i Hercegovinu i uhitila 52-godišnjaka iz BiH za kojim je raspisana međunarodna potjernica, izvijestila je danas brodsko-posavska Policijska uprava .

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u saradnji sa švicarskom policijom i nekoliko naših policijskih uprava, kaže načelnik slavonskobrodske Policijske postaje Zoran Stašina.

Sumnja se kako je riječ o lancu krijumčarenja ukradenih automobila u koji je uključeno više osoba.

U blizini graničnog prijelaza s BiH u Slavonskom Brodu uhapšen je 52- godišnji Đ.M., državljanin BiH, koji je, kad su mu prišli policajci u civilu i legitimirali se, pokušao pobjeći, ali su ga policajci sustigli i uhapsili. Pritom su zaplijenjena i dva osobna automobila visoke klase marke "jeep" i "volvo" švicarskih oznaka.

Provjerom je utvrđeno kako su za muškarcem raspisane dvije potjernice, od kojih je jedna međunarodna zbog izbjegavanja zatvorske kazne od tri i po godine koju mu je Županijski sud u Požegi izrekao zbog krađe. Utvrđeno je i kako su vozila ukradena u Švicarskoj, a saobraćajne dozvole krivotvorene. Pedesetdvogodišnjak je prevezen u požeški zatvor.