Zagreb
0

Državljani BiH uhapšeni zbog dilanja amfetamina

FENA
Policija je uhapsila trojicu hrvatskih državljana u dobi od 28 do 39 godina te muškarca (27) i ženu (50) s državljanstvom Bosne i Hercegovine kod kojih je pronađen 331 gram amfetamina, procijenjene vrijednosti u uličnoj preprodaji na 33.000 kuna.

Osumnjičenici su, uz krivičnu prijavu, privedeni istražnom sudiji zagrebačkog Županijskog suda zbog preprodaje droga, dok je 28-godišnjak priveden u zatvor u Zadru na osnovu raspisane potjernice zadarskog Županijskog suda bog izdržavanja kazne zatvora, saopćila je danas zagrebačka policija.

U petak, 27. maja , u večernjim satima na području Jaruna policija je, zbog sumnje da se bave preprodajom droga, uhapsila dvojicu muškaraca pri čemu je kod jednog od njih pronađeno 179 grama amfetamina. Odmah potom su, također zbog sumnje na preprodaju droge, uhapšeni 33-godišnji hrvatski državljanin te dvoje državljana BiH.

Idućeg dana izvršene su pretrage njihovih unajmljenih stanova te je u jednom stanu pronađeno još 15 grama amfetamina i vaga, a u drugom još 137 grama amfetamina.

Utvrđeno je da je 50-godišnjakinja na području Sarajeva nabavljala veće količine amfetamina koju je redovitim autobusnim i željezničkim linijama krijumčarila na područje Hrvatske. Drogu je dopremala u Zagreb gdje dvojici osumnjičenika prodavala dio droge, a dio isporučivala drugoj dvojici osumnjičenika koji su ju potom preprodavali na ilegalnom tržištu.

Tridesetdevetogodišnji hrvatski državljanin od ranije je evidentiran zbog preprodaje droga, dok su 28-godišnji i 33-godišnji hrvatski državljani evidentirani zbog prevara i krivotvorenja, a državljani BiH nisu do sada evidentirani za počinjenje kriviičnih djela, izvijestila je zagrebačka Policijska uprava.