Akcija španske i srbijanske policije
0

Državljani BiH među uhapšenim članovima kriminalne grupe Luke Bojovića

Klix.ba
Luka Bojović
Luka Bojović
U akciji srbijanske i španske policije, a u vezi sa kriminalnom grupom Luke Bojovića, uhapšeno je više osoba na području Španije, nezvanično saznaje B92.

Akciju su izvrršile sigurnosne službe Srbije i Uprava kriminalističke policije Srbije, a uhapšeni su porijeklom iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Pored likvidacija i pranja novca, grupa se bavila i prodajom narkotika iz Južne Amerike, preko Španije u zemlje Evrope.

Tom prilikom, tokom pretresa više stanova i preduzeća, uhapšen je rođeni brat Luke Bojovića Nikola i supruga Luke Bojovića Barbara.

Sutra se očekuje saopćenje španske policije.

Španska policija uhapsila je u februaru u Valensiji Luku Bojovića, Vladimira Milisavljevića, Sinišu Petrića i Vladimira Mijanovića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici navodi da je Bojović stao na čelo "zemunskog klana" poslije ubistva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u martu 2003. godine, a svoju moć učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije.

Bojović, Milisavljević i Petrić trenutno u zatvoru u Španiju čekaju ekstradiciju u Srbiju.

Bojoviću se u odsustvu sudi zbog tri ubistva i dva pokušaja ubistva, dok je Milisavljević pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog krivičnih djela koje je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" i na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, a za otmicu vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića na sedam godina zatvora.

Petrić je, takođe, pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva i ostalo mu je da odsluži još tri godine i deset mjeseci pošto je pobjegao iz zemlje u toku izdržavanja kazne.