{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Draža Mihailović sahranjen na Adi Ciganliji

S
7.9.2010. u 08:30
0
0
Draža Mihailović sahranjen na Adi Ciganliji
0
Draža Mihailović sahranjen na Adi Ciganliji
Komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović sahranjen je na Adi Ciganliji, potvrdio je zvanični dokument koji govori o njegovom strijeljanju, piše beogradski "Press".
Prema riječima Slobodana Homena, ministra pravde Srbije, riječ je o telegramu od 17. jula 1946. godine, koji je ambasada Velike Britanije uputila vladi u Londonu u kome obavještavaja da je Draža Mihailović strijeljan tog dana.

"U Srbiji o strijeljanju ne postoji nijedan zvanični dokument o danu smrti Draže Mihailovića. On je sahranjen na Adi Ciganliji ili u Lisičjem potoku, najvjerovatnije na Adi", rekao je Homen.

On objašnjava da je pomenuti telegram dio dokumentacije od 150 strana koju je Srbiji dostavila Velika Britanija, a s koje je prethodno britanska vlada skinula oznaku povjerljivosti.

S druge strane, predsjednik Republičke asocijacije za njegovanje tekovina Ravnogorskog pokreta Aleksandar Čotrić kaže da "čisto sumnja" da britanski dokumenti mogu da pomognu u otkrivanju Dražinog groba.

Pred Višim sudom u Beogradu za 16. septembar zakazano je prvo ročište u postupku za rehabilitaciju Mihailovića. Zahtjevom za rehabilitaciju traži se poništenje presude od 15. jula 1946. kojom je general Mihailović osuđen na smrt.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: