{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Draža Mihailović sahranjen na Adi Ciganliji

S
7.9.2010. u 08:30
0
0
Draža Mihailović sahranjen na Adi Ciganliji
0
Draža Mihailović sahranjen na Adi Ciganliji
Komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović sahranjen je na Adi Ciganliji, potvrdio je zvanični dokument koji govori o njegovom strijeljanju, piše beogradski "Press".
Prema riječima Slobodana Homena, ministra pravde Srbije, riječ je o telegramu od 17. jula 1946. godine, koji je ambasada Velike Britanije uputila vladi u Londonu u kome obavještavaja da je Draža Mihailović strijeljan tog dana.

"U Srbiji o strijeljanju ne postoji nijedan zvanični dokument o danu smrti Draže Mihailovića. On je sahranjen na Adi Ciganliji ili u Lisičjem potoku, najvjerovatnije na Adi", rekao je Homen.

On objašnjava da je pomenuti telegram dio dokumentacije od 150 strana koju je Srbiji dostavila Velika Britanija, a s koje je prethodno britanska vlada skinula oznaku povjerljivosti.

S druge strane, predsjednik Republičke asocijacije za njegovanje tekovina Ravnogorskog pokreta Aleksandar Čotrić kaže da "čisto sumnja" da britanski dokumenti mogu da pomognu u otkrivanju Dražinog groba.

Pred Višim sudom u Beogradu za 16. septembar zakazano je prvo ročište u postupku za rehabilitaciju Mihailovića. Zahtjevom za rehabilitaciju traži se poništenje presude od 15. jula 1946. kojom je general Mihailović osuđen na smrt.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: