Regija
0

Dragoslavu Kosmajcu određen pritvor do 30 dana

SRNA
Dragoslavu Kosmajcu večeras je određen pritvor do 30 dana, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da je pritvor određen i još dvojici Kosmajčevih saučesnika iz Beograda.

On je za RTS izjavio da ne može da govori o svim detaljima istrage, ali je naveo da su Tužilaštvu predati predmeti koji se odnose na utaje poreza, prevare, zloupotrebe službenog lica i falsifikovanje isprava.

"Koncentrisali smo se na ono što je potpuno dokazivo", rekao je Stefanović.

On je pojasnio da će to omogućiti da se otkriju načini na koji je imovina stečena, dodajući da je četveromjesečna istraga pokazala da je postojala šira podrška Kosmajcu i da ne bi isključio ljude iz državnih struktura, koji su omogućili da se sve to odvija.

"Očigledno je da će istraga morati da se proširi u tom smislu", istakao je Stefanović.

Kosmajac, koji je označen kao najveći narko-diler u Srbiji, uhapšen je juče zajedno sa još sedam osoba osumnjičenih za saučesništvo.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa utakmicom na kojoj je ubačen dron sa zastavom takozvane "Velike Albanije", Stefanović je rekao da je istraga pokazala da je to bila isplanirana akcija i da je jedan Albanac iz Italije uvezao dron u Srbiju.

"Taj dron je unijet po nalogu, odnosno inspirisan albanskim vlastima, a sve je bilo dobro planirano. To je urađeno svjesno sa namjerom da se ponizi Srbija", rekao je Stefanović i izrazio uvjerenje da će istraga pokazati da se takve akcije uvijek okrenu protiv onoga ko je isplanirao tu aktivnost.