Regija
0

Draganu Paravinji produžen pritvor za 60 dana

FENA
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja
Županijski sud u Šibeniku za 60 je dana produžio pritvor 43-godišnjem vozaču kamiona Draganu Paravinji, osumnjičenom za teško ubistvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić i pokušaj silovanja 25-godišnje autostoperke.

Pritvor mu je produžen radi mogućnosti bijega, te ponavljanja djela i naročito teških okolnosti u kojima je kazneno djelo počinjeno, doznaje se u Županijskom sudu.

Paravinjin advokat po službenoj dužnosti Branko Baica kaže kako još uvijek nije primio odluku o produženju pritvora, no kako ga ona ne čudi i na nju se vjerovatno neće žaliti.

Baica nije mogao reći kada bi mogao početi sudski postupak protiv Dragana Paravinje.

To će, kazao je, ovisiti o tome hoće li Paravinja uložiti prigovor na optužnicu DORH-a.

Rok podnošenja prigovora je osam dana, a Baica i njegov klijent odluku će donijeti nakon što detaljno prouče optužnicu.

U optužnici koju je DORH podignuo protiv Dragana Paravinje zbog kaznenog djela teškog ubistva i dva kaznena djela silovanja u pokušaju navodi se kako postoji opravdana sumnja da je 43-godišnji vozač kamiona Paravinja 7. juna ove godine oko 10 sati na cesti Split - Drniš upravljao tegljačem u smjeru Zagreba te je, kad je na mostu preko rijeke Čikole ugledao maloljetnu autostoperku Antoniju Bilić, polukružno okrenuo svoj kamion i djevojku ukrcao.

U jednom trenutku je zaustavio kamion s namjerom da siluje maloljetnu djevojku. Budući da u tome nije uspio, stoji u optužnici DORH-a, Paravinja je, kako bi prikrio svoje nedjelo, ubio Antoniju Bilić te se odvezao do područja jezera Brljan na rijeci Krki i bacio njeno tijelo preko ograde u rijeku.

DORH Paravinju tereti i za pokušaj silovanja 25-godišnje autostoperke. U optužnici se navodi kako je 28. juna prošle godine na južnom dijelu Splita kod benzinske postaje Lukoil u tegljač primio 25-godišnjakinju, pokušao ju je silovati, a kako u tome nije uspio pustio ju je nekoliko sati kasnije.

DORH u optužnici predlaže produženje pritvora Paravinji.