Beograd
0

Dragan Džajić negirao optužbe da je pronevjerio milione

FENA
Dragan Džajić
Dragan Džajić
Suđenje nogometnoj legendi Crvene zvezde i bivše Jugoslavije Draganu Džajiću, koji optužen da je ukrao milione dolara kroz igračke transfere, počelo je danas u Beogradu.

Džajić se izjasnio da nije kriv: "Uvijek sam radio u okviru zakona i nisam uzeo ničiji novac. Uvijek sam dobro zarađivao i imao dobre prihode za 42 godine rada u Zvezdi, od igrača do direktora.

Džajić je optužen da je ukrao novac od transfera barem četiri igrača beogradske Crvene zvezde u klubove zapadne Evrope. U slučaju proglašenja krivice, on i bivši visoki funkcioneri Crvene zvezde - Vladimir Cvetković i Miloš Marinković, te nogometni menadžer Ranko Stojić suočavaju se s mogućnošću da narednih 12 godina provedu u zatvoru koliko iznosi maksimalna kazna za zloupotrebu službenog položaja u Srbiji, prenose agencije.

Navodno je grupa otuđila 7,2 milliona eura (9,8 milliona dolara) od prodaja Zorana Njeguša u Atletico Madrid 1998., Perice Ognjenovića u Real Madrid 1999., Ivan Dudića u Benficu 2000. i Gorana Drulića u Zaragozu 2001. godine.

Prije ulaska u administraciju Crvene zvezde, Džajić je igrao lijevo krilo u Crvenoj zvezdi i SC Bastiji. Nastupio je 85 puta za bivšu Jugoslaviju, za koju je postigao 23 gola.

Bivša zajednička država Srbije i Crne Gore je 2003. godine imenovala Džajića najboljim državnim nogometašem svih vremena.

Po završetku igračke karijere, Džajić je bio član uprave Crvene zvezde od 1979. do ostavke 2004. godine.

Uhapšen je prije tri godine i zadržan u pritvoru pet mjeseci. Snimci hapšenja su obišli cijeli region, što je pokrenulo lavinu kritika te je policija prestala da objavljuje takve snimke.