|

"Dosta je skrivanja iza Brammertza"

"Dosta je skrivanja iza Brammertza"
0
S
SRNA
28.11.2009. u 12:11
17
komentara
0

dijeljenja
"Dosta je skrivanja iza Brammertza"
Ministar vanjskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izjavio je da bi poslije preporuke Evropskog parlamenta, konačno i Vijeće ministara EU trebalo da riješi pitanje blokade Srbije na njenom evropskom putu.
"Unutar EU raste osjećaj da ovo, zaista, mora da se promijeni, da Srbija ne može da nastavi da bude žrtva jednog čovjeka i jedne zemlje. Ovo je politička odluka i tu odluku mi moramo da donesemo na političkom nivou, a ne da se krijemo iza jednog lica, glavnog tužioca", rekao je Lajčak za beogradske "Večernje novosti".

On smatra da je izvještaj glavnog haškog tužioca Sergea Brammertza veoma pozitivan.

"Međutim, nedostaju one dvije magične riječi 'puna saradnja'. Plašim se da je to ponavljanje istog scenarija, a kao što sam već rekao, ova situacija je manje neizdrživa", naglasio je on.

Na pitanje da li smatra da Srbija treba da podnese kandidaturu za članstvo u EU do kraja ove godine, Lajčak je rekao da je već preporučio da se ne podnosi kandidatura dok ne bude izvjesno da će biti prihvaćena, pozitivno primljena i proslijeđena u Evropsku komisiju.

"Nema smisla da napravimo korak, ako nemamo garanciju", rekao je Lajčak i ponovio da Slovačka snažno podržava proces proširenja EU, upravo u odnosu na zemlje zapadnog Balkana.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...