{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Donijeta odluka o prodaji "Telekoma Srbije"

S
26.3.2010. u 19:36
0
0
Donijeta odluka o prodaji "Telekoma Srbije"
0
Donijeta odluka o prodaji "Telekoma Srbije"
Vlada Srbije odlučila je danas da na međunarodnom tenderu proda 40 posto akcija "Telekoma Srbije", koje su u vlasništvu države.
Vlada je donijela rješenje o obrazovanju komisije za javnu nabavku menadžmentskog konsaltinga - izbora savjetnika koji će pružati stručnu pomoć u pripremi i sprovođenju postupka prodaje dijela akcija u svojini Srbije u "Telekomu", a Ministarstvo finansija je ovlašćeno da, u ime i za račun Vlade, sprovede taj postupak.

Usvojen je zaključak kojim se preporučuje Upravnom odboru Javnog preduzeća PTT saobraćaja "Srbija" Beograd da donese odluku o prenosu akcija na Republiku Srbiju bez naknade, koje to javno preduzeće ima u preduzeću za telekomunikacije "Telekom Srbija" A.D. Beograd, saopštila je vladna Kancelarija za saradnju s medijima.

Država je preko PTT Srbije vlasnik 80 posto "Telekoma Srbije", a 20 posto je u vlasništvu grčke kompanije OTE, čiji je suvlasnik, sa 30 posto, "Dojče telekom".

Vlada Srbija usvojila je paket subvencionisanih dinarskih gotovinskih i dinarskih potrošačkih kredita u cilju povećanja kupovne moći građana, podsticanja domaće tražnje, bržeg privrednog rasta, jačanja domaće valute i podsticaja domaće proizvodnje.

Usvojen je Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Turske o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata i Prijedlog zakona o vodama.

Vlada je donijela Uredbu o korišćenju podsticaja proizvođačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za 2010. godinu, Uredbu o izmjenama i dopunama uredbe o utvrđivanju programa mjera za subvencionisanje kamate za kratkoročno kreditiranje poljoprivredne proizvodnje u 2010. godini i Uredba o najvišem i najnižem iznosu turističke naknade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: