|

Don Sanader negira da mu je brat Ivo povjerio milione

Don Sanader negira da mu je brat Ivo povjerio milione
0
F
FENA
17.1.2011. u 08:45
1
komentara
0

dijeljenja
Don Sanader negira da mu je brat Ivo povjerio milione Don Vinko: Lažno i neprofesionalno
Župnik svetišta Gospe od Otoka u Solinu don Vinko Sanader, brat bivšega premijera Ive Sanadera, opovrgnuo je informacije dijela medija po kojima je kod njega, odnosno na više bankovnih računa, pronađeno oko tri miliona kuna te je najavio da će se obratiti nadležnom sudu za zaštitu "svog ljudskog digniteta".
"Ovo je još jedna u nizu laži i blaćenja", ustvrdio je don Sanader u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, reagirajući na navode nekih medija kako je kod njega pronađeno oko tri miliona kuna te dodao kako su takve informacije "konstrukcija".

"Nije mi poznato da je itko provjeravao račune u banci, a ako i jest to radio netko iz nadležnih tijela prema ovlaštenju sudskog rješenja, onda je mogao uvidjeti da se ne radi o spomenutoj svoti, nego o manjoj, i to u vlasništvu župe Gospe od Otoka koja račune u banci ima već više od dvadeset godina, koji su duže vrijeme oročeni, a ja sam kao župnik opunomoćen za upravljanje tim novcem", kaže don Sanader.

Računi župe, ne njegovi

Po njegovom tumačenju o svoti novca koji se nalazi na računu u vlasništvu župe Gospe od Otoka i upravljanju njime, upoznat je preko župnog ureda i župnog ekonomskog vijeća Nadbiskupski ordinarijat u Splitu.

"Mi smo župnici dužni davati godišnje izvješće u Ordinarijat o poslovanju župe", navodi don Sanader.

Po njegovim tvrdnjama "ordinarna je laž da je itko iz crkvenih krugova, na koje se pozivaju novinari, dao bilo kakve podatke o računima župe Gospe od Otoka".

"Zato me bole i kao čovjeka i kao svećenika ovako ružne insinuacije i oblijetanje novinara preko nedjeljnih svetih misa i ometanja bogoslužja", navodi.

Instruirani pamlfeti

Don Sanader smatra kako javnost, s obzirom na "ovako lažno i neprofesionalno informiranje dijela novinara mora znati istinu".

"Svi građani, kao i moja obitelj, i ja osobno, imaju pravo na svoj ljudski dignitet", napominje.

"Zadržavam pravo da se u zaštitu svog ljudskog digniteta obratim nadležnom sudu te i na taj način dokažem kako je riječ o lažnom informiranju javnosti od strane autora ovakvih očito instruiranih pamfleta", navodi na kraju svoje izjave don Sanader.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...