{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dokument od šest tačaka neprihvatljiv za Kosovo

F
18.11.2008. u 12:51
0
2
Dokument od šest tačaka neprihvatljiv za Kosovo
0
Dokument od šest tačaka neprihvatljiv za Kosovo
Foto: Reuters
Kosovski premijer Hashim Thaci izjavio je utorak za beogradski radio i televiziju B92 kako dokument o šest tačaka o raspoređivanju misije Eulex nije prihvatljiv za Kosovo.
"Beograd nema ingerencija na Kosovu, takve tendencije Beograda treba zaboraviti jednom zauvijek", istaknuo je Thaci.

U ekskluzivnom razgovoru Tachi je rekao kako je misija Europske unije prihvatljiva samo u skladu s planom Marttija Ahtisaarija.

"Problem je u Beogradu, jer Beograd definitivno treba shvatiti da je Kosovo nezavisna i demokratska država", naglasio je.

"Na Kosovu neće biti ilegalnih ili nelegitimnih struktura, neće postojati paralelne strukture u pravosuđu, policiji, carini ili u drugim sektorima. Mi ćemo funkcionirati kao stabilna, jedinstvena država, s funkcionalnim sistemom za sve građane Kosova", kazao je kosovski premijer.

"Eulex ima pun mandat i punu podršku svih međunarodnih mehanizama i dobro je prihvaćen u Prištini. Imamo tijesnu saradnju, ali nećemo prihvatiti nove uvjete za raspoređivanje Eulexa. Eulex ima pun mandat i taj mandat mi podržavamo u cjelini. Mi smo partneri", rekao je još Thaci, više puta ponavljajući kako je Kosovo država koja tijesno sarađuje s međunarodnom zajednicom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: