Ko koga ruši
65

Dodik se pravdao: Hoće da me zavade s Vučićem, Mektić ga demantovao fotografijom sa "Srbskom časti"

R. D.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je negirao da je organizacija "Srbska čast" povezana s njim i njegovim SNSD-om kako je to u medijima ranije kazao bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.
Dodik je za jučerašnje izdanje Politike rekao da se s pripadnicima "Srbske časti", za koje Mektić tvrdi da su bili najagresivniji na nedavnim protestima u Beogradu, slučajno fotografisao na ulici prije nekoliko godina i da "nema ništa s destruktivcima".

On je kazao da su tvrdnje o njegovim vezama sa "Srbskom časti" izmišljotina SDS-a te je kazao kako je cilj tih tvrdnji "zavaditi Dodika i Vučića".

Nije se dugo čekalo na Mektićev odgovor koji je na svom Twitter nalogu napisao kako "Dodik laže na RTRS-u kad kaže da se s pripadnicima Srbske časti slučajno fotografisao na ulici u Banjoj Luci. Ova fotografija dokazuje da ih je primio i fotografisao se s njima u Palati predsjednika RS", napisao je on.

Mektić je nekoliko dana ranije u intervjuu za list Danas kazao kako je organizacija "Srbska čast" iz Republike Srpske učestvovala u neredima u Beogradu prošle nedjelje.