{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Dodik nije crni vrag, ja se njega ne bojim"

S
20.12.2009. u 15:15
0
30
"Dodik nije crni vrag, ja se njega ne bojim"
0
"Dodik nije crni vrag, ja se njega ne bojim"
U nedjelju je na televiziji OBN emitovana emisija Telering, urednika i voditelja Mate Đakovića, čiji je gost bio Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba i predsjednički kandidat na narednim izborima u susjednoj Hrvatskoj. Bandić je u emisiji govorio o svom odnosu prema BiH, vrijednostima kojima se vodi u životu, Miloradu Dodiku, Miroslavu Ćiri Blaževiću...
Govoreći o svojoj kandidaturi Bandić je istakao da je njegova namjera, nakon četiri godine obavljanja fukncije gradonačelnika Zagreba, postati gradonačelnikom Hrvatske.

Na konstataciju voditelja emisije da je kao predsjednički kandidat imao susrete i sa čelnicima HDZ-a i sa Alijom Behmenom, gradonačelnikom Sarajeva, Bandić je rekao da se u on u BiH susretao sa svim ljudima koji čine dobra djela.

Bandić se dotakao i njegovog odnosa prema Republici Srpskoj u slučaju da postane predsjednik susjedne Hrvatske.

"Jedan od zadataka tokom mog mandata će biti i definiranje odnosa sa Republikom Srpskom. Milorada Dodika nisam upoznao i nisam imao kontakata s njim, ali on nije crni vrag. Ja se njega ne bojim", rekao je Bandić napomenuvši da je imao odlična iskustva sa gradonačelnikom Banja Luke Dragoljubom Davidovićem.

Bandić je govorio i o socijal-demokratskim i kršćanskim vrijednostima koji su njegova životna i politička vodilja. "Ja sam zaljubljen u ljude. Biti slobodan znači ljubiti čovjeka", rekao je Bandić.

Pred kraj emisije Bandić je govorio i o bivšem selektoru BiH, Miroslavu Blaževiću rekavši da je naša reprezentacija izgubila onog trenutka kad je Ćiro počeo pričati o politici. Bandić je istakao da se sportisti trebaju držati sporta i da smatra da je Ćiro u tome pogriješio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: