Regija
0

Đukanović u posjeti Zagrebu i Sarajevu

SRNA
Milo Đukanović (Foto: AFP)
Milo Đukanović (Foto: AFP)
Predsjednik crnogorske Vlade Milo Đukanović sutra će boraviti u zvaničnoj posjetu Hrvatskoj, a u ponedjeljak, 2. juna, u Sarajevu će se sastati sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

Đukanović će u Zagrebu razgovarati sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, predsjednikom Ivom Josipovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.

"Posjeta će biti prilika za razgovore sa državnim vrhom Hrvatske o pitanjima od značaja za unapređenje odnosa dvije države, o daljoj saradnji i podršci Hrvatske Crnoj Gori u procesu njene integracije u NATO i EU, kao i za razmjenu mišljenja o temama od regionalnog i šireg značaja", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Predviđen je sastanak Đukanovića i sa predstavnicima crnogorske zajednice u Hrvatskoj.

Đukanović će u ponedjeljak, 2. juna, boraviti u zvaničnoj posjeti BiH na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara Vjekoslava Bevande.

Crnogorski premijer će se u Sarajevu sastati i sa članovima Predsjedništva BiH, te sa čelnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Predviđen je i razgovor sa ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom.

"Đukanović će razgovarati sa najvišim zvaničnicima BiH o dinamizaciji ekonomskih i ukupnih odnosa, kao i o razmjeni iskustava u procesu evropske i euroatlantske integracije", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.