Crna Gora
14

Đukanović u društvu entuzijastičnih pristalica poručio: Mi smo nepobjediva koalicija

Klix.ba
Foto: RTCG.me
Foto: RTCG.me
Uvjerljivi pobjednik današnjih predsjedničkih izbora u Crnoj Gori Milo Đukanović uz tradicionalnu crnogorsku muziku dočekan je u sjedištu svog izbornog štaba.

U prvom obraćanju pristalicama, simpatizerima i građanima Crne Gore, uz glasno skandiranje njegovog imena, kandidat DPS-a je kazao da su ispunili obećanje i ostvarili izbornu pobjedu u prvom krugu, kako su i najavili u toku kampanje.

Zahvalio se koalicionim partnerima koji su, kako kaže, pokazali pravo partnerstvo i poslali poruku svima da su nepobjediva koalicija.

Foto: RTCG
Foto: RTCG

U pobjedničkom govoru poručio je da će Crna Gora nastaviti evropskim putem, putem ka EU i poboljšanju života njenih građana.

Umjesto poruke protukandidatima Đukanović se obratio opozicionim liderima.

"Ovaj rezultat je toliko uvjerljiv i nadmoćan da je ovo prilika da preispitate ono što su vaša istrajna politička stanovišta, da se ne može ništa dobro napraviti negiranjem ostvarenja do kojih je Crna Gora došla", rekao je prekidan skandiranjem entuzijastičnih fanova. Opoziciji je poručio i da im pruža ruku kako bi objedinili potencijale i zajedno radili na rješavanju svih izazova u budućem razvoju zemlje.

Foto: RTCG
Foto: RTCG

Osvrnuo se na teške životne probleme brojnih građana uz poruku da je njegov izbor put ka boljem životnom standardu.

"Crna Gora je zemlja rastuće demokratske kulture, a vjerujem da imamo odličan zalet i da ćemo odgovornim radom u sljedećih mjesec dana stvoriti uslove da još jednom slavimo i 20. maja i 27. maja", rekao je Đukanović aludirajući na predstojeće lokalne izbore.