{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đukanović: Protesti širom Crne Gore očekivana reakcija

S
23.4.2012. u 20:07
0
11
Đukanović: Protesti širom Crne Gore očekivana reakcija
0
Đukanović: Protesti širom Crne Gore očekivana reakcija
Milo Đukanović
Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović smatra da su protesti širom Crne Gore očekivana reakcija na aktuelnu situaciju, kao i da bi nezadovoljstvo građana Vlada trebalo da doživi kao inspiraciju za bolji rad.
"Građanske proteste na miran način doživljavam kao potvrdu ostvarenog nivoa demokratskog razvoja u Crnoj Gori i kao očekivanu reakciju na sve što se događa i u širem evropskom kontekstu. Cijela Evropa je pogođena dugotrajućom razarajućom ekonomskom i socijalnom krizom", rekao je Đukanović novinarima u Podgorici.

Predsjednik DPS-a smatra da "niko ne može ostati lišen posljedica krize, pa ni Crna Gora". Prema Đukanovićevom mišljenju, Vlada i državni organi na primjeren način bore se protiv krize.

"Sve to mora biti shvaćeno kao inspiracija, prije svega Vladi i drugim institucijama sistema da predano rade na minimiziranju posledica krize i na brzom stvaranju pretpostavki za definisanje optimističkog scenarija daljeg ekonomskog i demokratskog razvoja države", rekao je Đukanović.

U Crnoj Gori su posljednjih dana organizovani protesti a nezadovoljstvo građana bit će krunisano glavnim skupom u Podgorici, trećim od početka godine, koji organizuju Unija slobodnih sindikata (USSCG), Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentska unija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: