Regija
0

Đukanović danas u posjeti Srbiji nakon 10 godina

FENA
Milo Đukanović (Foto: AFP)
Milo Đukanović (Foto: AFP)
Crnogorski premijer Milo Đukanović doputovat će u danas u dvodnevnu službenu posjetu Srbiji, prvu nakon 10 godina, kad je u martu 2003. godine bio na sahrani ubijenog srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

Đukanovićev dolazak u Beograd uzvratni je posjet premijeru Srbije Ivici Dačiću, a prvi čovjek crnogorske vlade sastaje se i s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i vicepremijerom Aleksandrom Vučićem.

Kako je najavljeno u Beogradu, tokom Đukanovićeve posjeta mogu se očekivati konkretniji dogovori o nekim rješenjima koja su u interesu građana dviju država, a pregovori su započeti u vrijeme septembarske posjete Dačića Podgorici.

Srbija i Crna Gora su, nakon niza susreta predstavnika dviju države, većpočele realizirati neka od dogovorenih rješenja, među kojima i zajedničko prijavljivanje za predpristupne fondove EU za ceste i pruge, uz razmjenu iskustava u eurointegracijama.

Prema navodima crnogorskih medija, Đukanović je uoči prve službene posjete nakon crnogorskog osamostaljenja i izlaska i Državne zajednice Srbe i Crne Gore, ocijenio kako obje zemlje "kao neovisne države stabilno napreduju na putu europskih integracija".

Srbijanski vicepremijer Aleksandar Vučić kazao je ranije crnogorskoj televiziji kako Beograd želi imati najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom i ocijenio da u odnosima dviju država slijedi razdoblje dobre suradnje, naglašavajući kako će državni dužnosnici u Beogradu sve učiniti da suradnja dviju država bude primjer u regiji.