Regija
0

Đapić: Povlačim se iz stranačkog političkog života

FENA
Ante Đapić
Ante Đapić
Počasni predsjednik HSP-a Ante Đapić saopćio je danas kako se u potpunosti povlači iz stranačkog političkog života HSP-a.

Razlozi njegovog povlačenja su, kako ističe, osobne i političke naravi.

Politički razlozi su, kako pojašnjava, njegov rezultat na proteklim parlamentarnim izborima zbog čega preuzima svoj dio odgovornosti.

Osobni razlozi, ističe, leže u činjenici da njegovi politički pogledi na budućnost Hrvatske kao i njegov vrijednosni sustav i politički svjetonazor koji je živio i izgrađivao kao dužnosnik HSP-a nisu naišli na potporu biračkog tijela.

Kako ne želim mijenjati svoje političke poglede i svjetonazor, povlačim se iz stranačke politike kako ne bih ni na koji način smetao procesu konsolidacije i jačanja stranke kojoj sam posvetio sav svoj politički potencijal pa i porodični i privatni život, poručio je Đapić.

Također je izrazio uvjerenje da će HSP iznaći način prilagodbe političkim okolnostima u kojima se nalazi Republika Hrvatska.

Zahvaljujem svim svojim prijateljima, suborcima, stranačkim kolegama, medijima, hrvatskoj javnosti, a napose svim biračima koji su me ovih dvadeset i jednu godinu pratili i podupirali, navodi u saopćenju počasni predsjednik HSP-a Ante Đapić.