Zagreb
0

Diler iz BiH uhapšen s heroinom

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlopotrebe opojnih droga vrijedne oko 8.400 eura, koja bi nakon miješanja s drugim sastojcima i prodajom "na malo" postigla vrijednost do 49.000 eura, 26-godišnji bosanskohercegovački državljanin priveden je jučer istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, izvijestila je danas na konferenciji za novinare glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Aleksandra Ljuba.

Dodala je da su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga proveli jučer kriminalističku obradu nad bh. državljaninom i zaplijenili ukupno 518 grama heroina i 550 grama paracetamola (punila za miješanje sa heroinom koji se koristi radi dobivanja na težini droge). Osumnjičenog su prekjučer u popodnevnim satima, na području Dubrave, policijski službenici tog odjela uhapsili zbog sumnje da se u osobnom automobilu, kojim se koristi, nalazi veća količina heroina.

Pretragom automobila pronađen je jedan paket s ukupno 518 grama heroina i 550 grama paracetamola. Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je taj bosanskohercegovački državljanin heroin nabavljao na području Bosne i Hercegovine te potom skrio u ličnom automobilu. Potom ju je prokrijumčario na područje Republike Hrvatske, a radi preprodaje na području grada Zagreba. Osumnjičeni do sada nije evidentiran za počinjene kaznenih djela u Republici Hrvatskoj, izvijestila je Ljuba.