|

Dick Marty: Poljuljan Tačijev autoritet

Dick Marty: Poljuljan Tačijev autoritet
0
S
SRNA
17.12.2010. u 08:36
0
komentara
0

dijeljenja
Dick Marty: Poljuljan Tačijev autoritet Dick Marty (Foto: AFP)
Pod dvosmislenim naslovom "Organi državi", nedjeljnik "Economist" piše o sumnjivim izborima na Kosovu na kojima je, kako tvrde posmatrači, bilo nepravilnosti nakon čega su uslijedile optužbe na račun premijera Hašima Tačija iznesene u izvještaju specijalnog izvjestioca Vijeća Evrope za ljudska prava Dicka Martyja.
Vlada Kosova saopštila je da su ovakve, kako se navodi, klevetničke optužbe bile predmet istrage i ranije, te da je utvrđeno da za njih nema osnova.

"Economist" citira svog diplomatskog izvora, koji je rekao da je autoritet Hašima Tačija poljuljan i to naročito kod stranaca.

"Možda će Tači i uspjeti da formira koaliciju sa jednom ili dvije manje stranke i uz podršku kosovskih manjina, čak i nekih stranaka kosovskih Srba, ali optužbe za izbornu krađu, trgovinu organima i šverc droge bi ometalo pokušaje bilo koje vlade da Kosovo postavi na put ka EU", zaključuje "Economist".

Komitet Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope za ljudska prava i zakonodavstvo usvojio je u Parizu nacrt izvještaja o trgovini organima na Kosovu Dicka Martyja.

U tom izvještaju se kosovski premijer Hašim Tači optužuje da je šef albanske grupe odgovorne za krijumčarenje oružja, droge i ljudskih organa širom istočne Evrope.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.