Srbija
0

Devet osoba dobilo 44 godine zatvora za silovanje djevojčice

SRNA
Zbog silovanja djevojčice S. K. iz Đuprije, obljube i krivičnog djela trgovine ljudima, pred Višim sudom u Jagodini osuđeno je ukupno devet osoba na 44 godine i devet mjeseci zatvora.

Osuđeno je šest muškaraca iz opštine Ćuprija, po jedan iz Jagodine i Donje Komarice kod Kragujevca i jedna žena iz Paraćina, prenose beogradski mediji.

   Na po deset godina za silovanje osuđeni su Miroslav Đenić (53), koji je prvo silovao djevojčicu pa je ustupao drugim muškarcima, i Borislav Stanojević (62) iz sela Vlaška kod Ćuprije.

   Snežana Purić (46) iz Paraćina osuđena je na pet godina za krivično djelo trgovine ljudima.Ona je u iznajmljeni stan u Paraćinu dovodila muškarce i nudila djevojčicu.

   Zoran Antonijević (48) iz Donje Komarice za obljubu nad djetetom osuđen je na osam godina, Srđan Pejčić (30) iz Jagodine na pet godina i šest mjeseci, Vladan Marković (33) na tri godine, Marko Šabanović (20) i Zoran Milosavljević (40) na po godinu dana i Perica Šabanović (21) na devet mjeseci zatvora.

   U međuvremenu, jedan muškarac koji je bio okrivljen za silovanje je umro, a protiv drugog, zbog teške bolesti, vodi se odvojeni potupak.