Panika u Šibeniku
0

Devet maturanata zaraženo novom gripom

Sarajevo-x.com
Devet šibenskih maturanata smješteno je u bolnicu zbog sumnje da su zaraženi svinjskom gripom, a ukupno ih je oko 40 zatražilo liječničku pomoć jer se loše osjećaju. Maturanti su oboljeli tokom ekskurzije u Španiji (pet dana su proveli u Barceloni i tri u Madridu), a uzbunu su u Šibeniku podigli njihovi roditelji kojima je javljeno da se djeca ne osjećaju dobrom javlja Index.hr

Informacija da u grad dolazi 140 potencijalnih nositelja svinjske gripe izazvana je prava panika. Šibenski liječnici organizirali su presretanje tri autobusa s maturantima već na autocesti A1 kraj odmorišta Krka, te su ih izolirali i prevezli na infektivni odjel šibenske bolnice.

Iako još nije potvrđeno da je iko od devetorice hospitaliziranih maturanata zaista obolio od svinjske gripe, bolnica je za svaki slučaj gotovo sasvim ispražnjena kako bi se sprječilo daljnje širenje zaraze. Dr. Željko Burić uposlenicima bolnice je naredio da sve lakše bolesne pacijente s puste kući.

Devet maturanata koji imaju simptome svinjske gripe su hospitalizirani, te su u vrlo lošem stanju i trese ih visoka temperatura. O događaju je odmah obavješteno Ministarstvo zdravstva, koje je u Šibenik hitno poslalo dodatnu pošiljku lijeka Tamiflu. Niko od ostalih učenika koji su se liječnicima požalili na malaksalost nije zadržan u bolnici već su nakon pretraga pušteni na kućnu njegu.

Danas će i službeno biti potvrđeno je li se među šibenskim maturantima proširila svinjska gripa. Ukoliko bude potrebno, 30 osoba može biti smješteno i u bolnicu u Kninu, u kojoj je već pripremljena prostorija za izolaciju.