Sve zbog obilježja
122

Detalji napada na vaterpoliste Crvene Zvezde na splitskoj rivi

Klix.ba
Utakmica između vaterpolista Mornara i Crvene zvezde neće se igrati nakon što su gostujući igrači danas napadnuti na splitskoj rivi. Ekipa Crvene Zvezde uskoro će se vratiti u Beograd.

Dva muškarca u majicama Crvene zvezde u popodnevnim satima napadnuta su u centru Splita. Oni su sjedili u jednom kafiću na splitskoj Rivi, a onda ih je grupa od nekoliko muškaraca napala zbog pokazivanja obilježja Crveze zvezde. Jedan mladić se spasio skokom u more.

"Šokirani smo. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske se uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je jednostavno nepojmljivo", rekao je Igor Milojević, direktor Crvene zvezde.

Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić je dodao:

"Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obilježjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obilježja Crvene zvezde. Uslijedio je neugodni razgovor s konobarom, poslije čega su igrači htjeli prijeći u drugi kafić".

Jelenić je dodao da su im zatim prišli navijači, koji su ih fizički napali, a da su golmana Kralja od težih ozljeda spasili dobronamjerni građani Splita, prenosi 24sata.hr.

"Igrači još nisu krenuli za Beograd, čeka se golman Kralj koji daje izjavu policiji - rekao je direktor Zvezde Igor Milojević, prenosi RTS.