Slovenija
0

Desetak povrijeđenih u eksploziji pred lokalom u Kranju

FENA
Foto: Dnevnik.si
Foto: Dnevnik.si
Desetak uglavnom mlađih ljudi povrijeđeno je, među kojima troje ozbiljno, u eksploziji nepoznate eksplozivne naprave do koje je došlo u nedjelju ujutro oko pet sati ispred jednog lokala u Kranju.

Eksplozija na parkiralištu ispred lokala Milion, koji je nedavno otvoren u prostorijama hotela Creina u središtu grada, dogodila se nešto prije zatvaranja lokala.

Kako javljaju slovenski mediji, nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti. Počinitelj kao ni motivi podmetanja naprave nisu poznati, a policija vodi intenzivnu istragu.

"Za sada imamo podatak o deset ranjenih osoba koje su zatražile liječničku pomoć. O ozbiljnosti njihovih povreda još ne možemo govoriti, ali nitko se ne nalazi u životnoj opasnosti", izjavio je Andrej Zakrajšek, glasnogovornik policijske uprave Kranj.

Prema izjavama očevidaca, došlo je i do znatne materijalne štete na vozilima i staklima lokala.

Slovenski mediji navode da je u istom gradu prije nekoliko mjeseci bačena ručna bomba na policijsku postaju. Istraga je u tom slučaju dovršena, a dvojici napadača upravo se sudi. Prema optužnici, napad se dovodi u vezu s dilanjem droga na tom području.