|

Demonstranti se opet sukobili sa policijom u Zagrebu

Demonstranti se opet sukobili sa policijom u Zagrebu
0
S
SRNA
26.2.2011. u 16:55
63
komentara
0

dijeljenja
Demonstranti se opet sukobili sa policijom u Zagrebu Foto: AFP
Nekoliko stotina demonstranata sukobilo se danas sa policijom tokom antivladinih protesta u centru Zagreba, prenose hravatski mediji.
Oko 500 mlađih osoba koji su Radićevom ulicom krenuli prema Markovom trgu, gdje se nalazi sjedište hrvatske Vlade, zaustavio je kordon policije, nakon čega je došlo do sukoba u kojima, prema nezvaničnim informacijama, ima i povrijeđenih.

Demonstranti su bacali cigle na policiju, koja je odgovorila suzavcem. Letjele su baklje i petarde, a razbijeno je i nekoliko izloga.

Na prilazima Markovu trgu bila su raspoređena brojna policijska vozila, specijalci i metalne ograde, a policija je demonstrante potisnula prema Trgu bana Jelačića, gdje je u toku bio protestni skup boračkih udruženja pod nazivom "Stop progonu hrvatskih branitelja".

U Radićevoj ulici na kolovoz je polijegalo dvadesetak demonstranata, koje je čuvala interventna policija, a potom ih i "otpremili" u marici.

Na protestu na Trgu bana Jelačića, koji je završen oko 15.00 sati, okupilo se oko 10.000 ljudi koji su pozivali hrvatskog premijera Jadranku Kosor da ode sa funkcije, zviždali na spomen imena predsjednika Hrvatske Ive Josipovića i tražili slobodu za Tihomira Purdu.

Na skupu je učestvovao i hrvatski kontroverzni pjevač Marko Perković Tompson.
Prijavi grešku


Komentari (63)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...