{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Deklaracija o Srebrenici je korak ka pomirenju"

S
9.4.2010. u 21:29
0
15
"Deklaracija o Srebrenici je korak ka pomirenju"
0
"Deklaracija o Srebrenici je korak ka pomirenju"
Rasim Ljajić
Ministar za rad i socijalnu politiku Srbije Rasim Ljajić izjavio je večeras da je Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici koju je usvojila Skupština Srbije jedan od iskoraka u procesu pomirenja.
"Ipak, ne treba imati iluzije da će jedna deklaracija, dvije, pet, ili koliko god da ih bude doneseno, biti dovoljno da taj proces bude intenzivniji", rekao je Ljajić za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je ocijenio da će se u ovom regionu još dugo čekati na to da se kaže da je proces pomirenja uspješno okončan.

Ljajić je rekao da su sve osude u vezi sa Deklaracijom o Srebrenici u RS razumljive, kao i reagovanja koja se odnose na to da ona u svom sadržaju nije dovoljno naglasila težinu zločina.

On je naglasio da je ova deklaracija, koja odražava realnost današnje Srbije, pokazala duboku polarizaciju društva.

"S druge strane rasprava o njoj pokazala je da je to osjetljivo pitanje govora o žrtvama, ratovima i ratnim posljedicama, nažalost, podložno politizaciji", konstatovao je Ljajić, koji je i predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Srbije.

Skupština Srbije usvojila je 31. marta Deklaraciju o Srebrenici, kojom najoštrije osuđuje zločin nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice u julu 1995. godine, na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde, i traži i od ostalih država na prostoru bivše Jugoslavije da na isti način osude zločine nad srpskim narodom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: