{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


De Marnack: Srpska vojska zna gdje su joj granice

F
28.1.2008. u 19:51
0
0
De Marnack: Srpska vojska zna gdje su joj granice
0
De Marnack: Srpska vojska zna gdje su joj granice
Komandant KFOR-a Xavier de Marnack izjavio je danas u Peći da "Vojska Srbije ima jasne granice" a da "odgovornost za sigurnost Kosova leži isključivo na KFOR-u i ni na kome drugom", prenijeli su prištinski elektronski mediji na albanskom jeziku.
De Marnack je ovo rekao poslije sastanka s predsjednikom pećke općine Ahmetom Hasanijem, na zahtjev novinara da prokomentira izjavu načelnika Generalštaba Vojske Srbije Zdravka Ponoša da, u slučaju da se na Kosovu "desi nešto", a ima veze sa sigurnošću ljudi i imovine, postoji spremnost da se odgovarajuće reagira.

"Redovno se sastajem s predstavnicima srpskih oružanih snaga i to predstavlja pitanje izgradnje povjerenja u našim odnosima, ali kada je u pitanju sigurnost, sigurnost Kosova leži samo i isključivo na meni, a to radim u saradnji s međunarodnom policijom i KPS-om i niko drugi nije ni u kom slučaju odgovoran za sigurnost", rekao je de Marnack.

"Zbog toga sam ubijeđen da je i srpskom generalu vrlo jasno gdje su mu granice i ubijeđen sam da će se on držati tih granica", dodao je francuski general.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: