{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


De Marnack: Srpska vojska zna gdje su joj granice

F
28.1.2008. u 19:51
0
0
De Marnack: Srpska vojska zna gdje su joj granice
0
De Marnack: Srpska vojska zna gdje su joj granice
Komandant KFOR-a Xavier de Marnack izjavio je danas u Peći da "Vojska Srbije ima jasne granice" a da "odgovornost za sigurnost Kosova leži isključivo na KFOR-u i ni na kome drugom", prenijeli su prištinski elektronski mediji na albanskom jeziku.
De Marnack je ovo rekao poslije sastanka s predsjednikom pećke općine Ahmetom Hasanijem, na zahtjev novinara da prokomentira izjavu načelnika Generalštaba Vojske Srbije Zdravka Ponoša da, u slučaju da se na Kosovu "desi nešto", a ima veze sa sigurnošću ljudi i imovine, postoji spremnost da se odgovarajuće reagira.

"Redovno se sastajem s predstavnicima srpskih oružanih snaga i to predstavlja pitanje izgradnje povjerenja u našim odnosima, ali kada je u pitanju sigurnost, sigurnost Kosova leži samo i isključivo na meni, a to radim u saradnji s međunarodnom policijom i KPS-om i niko drugi nije ni u kom slučaju odgovoran za sigurnost", rekao je de Marnack.

"Zbog toga sam ubijeđen da je i srpskom generalu vrlo jasno gdje su mu granice i ubijeđen sam da će se on držati tih granica", dodao je francuski general.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: