{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Davorin Rudolf o izgradnji mosta: Na Pelješcu ćuprija

F
FENA
2.9.2013. u 08:46
3
11
Davorin Rudolf o izgradnji mosta: Na Pelješcu ćuprija
3
Davorin Rudolf o izgradnji mosta: Na Pelješcu ćuprija
Akademik Davorin Rudolf, ugledni stručnjak za međunarodno pravo i sveučilišni profesor i član Savjeta predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku politiku, nazvao je u intervjuu za današnje "Oslobođenje" planirani pelješki most "Na Pelješcu ćuprija".
"Taj most bih nazvao na Pelješcu ćuprija", kad se zna koliko smo puta mi u Hrvatskoj svečano polagali kamen temeljac i započinjali iznova radove. Naravno da sam iznenađen jer se o tom mostu još naveliko priča i kod vas i kod nas, a pogotovo što su otvorena pitanja, pa eto i pitanje pelješkoga mosta, između naše dvije zemlje minorna i dobra ih diplomacija, uz jasnu podršku vlada, može u kratkome roku eliminirati" kazao je Rudolf.

Na pitanje šta bi predložio kao najbolje rješenje u prometnom povezivanju dubrovačkog područja s ostatkom zemlje, gdje se navodno razmatra osam varijanti, Rudolf je naveo da se pelješki most već počeo graditi.

"Obavljena su iscrpna istraživanja, načinjena je kompletna dokumentacija. I sad mi izmišljamo nove varijante, podmorski tunel, brzu cestu, koridor, prijevoz trajektima, nekakav distrikt Neum! Sve nanovo. Kompliciramo život. Šlamperaj! Koridor kroz područje BiH, s obzirom na šengenske uvjete koji zalaze u državni suverenitet, teško bi prihvatile Vlada i Skupština BiH" rekao je on.

Navodi dalje kako bi aktualna hrvatska vlada željela ratificirati ugovor Tuđman - Izetbegović o razgraničenju iz 1999.

"Na iznenađenje svih hrvatskih stručnjaka naš predsjednik Vlade je javno izjavio da je taj ugovor dobar. A nije dobar. Valjalo bi prije razriješiti dvojbe u Malostonskome zaljevu i na Uni, jer ugovor o granici mora biti maksimalno pravedan za obje strane. Ako povučete granicu u prilog jednoj državi, takva granica će biti trajno vrelo trvenja", kazao je, između ostalog, u intervjuu za današnje "Oslobođenje" akademik Rudolf.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: