{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Darko Šarić se u ponedjeljak izjašnjava o optužnici

F
19.3.2014. u 09:35
0
3
Darko Šarić se u ponedjeljak izjašnjava o optužnici
0
Darko Šarić se u ponedjeljak izjašnjava o optužnici
Darko Šarić
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da će sljedeće pojavljivanje Darka Šarića pred Specijalnim sudom biti u ponedjeljak kada će se izjasniti po optužnici.
On je za RTS rekao da je sada evidentno da će Šarić biti ispitan kao svjedok u predistražnom postupku koji se vodi povodom sumnje da je izvršeno kazneno djelo odavanja službene tajne, prenosi Tanjug.

"Hoće li biti još nekih kaznenih postupaka u kojima bi on imao drugu ulogu, o tome ćemo vidjeti tek kada završimo neke predistražne postupke koji su u ovom trenutku u toku", naglasio je Radisavljević .

On je ponovio da je postupak protiv Darka Šarića najsloženiji i najopsežniji predmet koji je radilo tužilaštvo za organizovani kriminal.

U ovom trenutku, kako kaže, protiv kriminalne organizacije Darka Šarića podignuto je 13 optužnica, zbog sumnje da su njeni pripadnici izvršili više kaznenih dijela, neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca.

"Šest optižnica se odnose na krijumčarenje kokaina, a sedam za pranje novca", ponovio je tužilac za organizirani kriminal.

Sljedeće pojavljivanje Darka Šarića u Specijalnom sudu bit će u ponedjeljak i to će, kako kaže Radisavljević, biti njegovo prvo pojavljivanje u glavnom pretresu.

"On će tada biti u prilici da se izjasni po optužnici, odnosno da se izjasni da li će priznati kazneno djelo ili da osporava", zaključio tužilac za organizovani kriminal.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: